~NuFFNaNg~

Friday, March 4, 2011

RIleK de ReDang

01/03/2011

Masa yang kite jangkakan untuk merehatkan diri dah tiba..
Jadi pelan awal2 untuk bercuti kat mana2 pulau untuk tenangkan pikiran yang kusut (maklum la baru lepas exam...huhu)

Alkisahnya percutian kali nie kita sampai ke Pulau Redang dgn geng K.E.R.E.K~~

Tolak dari KL pukul 11mlm lebih n sampai destinasi dalam pukul 10pagi

Minum2 dulu

Ada kat atas feri


amik mase 8jam ke Kuala Terenganu n naik feri 2jam utk sampai ke pulau Redang...
(kalo mabuk laut dont worry sebab plastik memang dah siap2 ada dlm feri tu)


Kami baru sampai masa ni


Photographer khas yang kami tempah dari UniKL


Sampai je sana memang terpegun la jugak tengok keadaan kat sana (sebab 1st time sampai)
~Air laut jernih.....biru rase nak minum je
~Tempat bersih.... (mesti kena ada)
~Ramai pelancong... (especially aweks2~~alalaa)

hahaha....


Pukul 10 kami check-in dpt bilik masing2 n siap2 nak gi mandi laut
Pelik jugak masa tu tak ada org yang mandi pantai....
kami2 je yang mandi nape ek ????


Kunci Bilik 106 jumpa kat dalam pasir


Sebelum 2.30ptg kami siap2 nak pegi snorkling...
amik masa 45minit nak sampai ke tapak snorkling tu

Apa yang menarik kat sini ??
~ Aku baru tahu yang aku leh berenang...wmauahahahahaaha

Coral kat sini separuh dah mati, jadi tak ada apa2 yang menarik sangat~~~

Snorkling Area 1


Petang lak aktiviti bebas, tapi ade separuh dari kami pegi mencandat sotong (malangnya bukan musim sotong)


Belajar nak kebumikan org hidup2

Kalo ikot program ptg tu sampai ke malam kami sume kena pegi candat sotong, tapi alkisahnya ada yang tak nak pegi sebab malas
(padahal mabuk laut)


Keesokkannya kami ke Taman Laut utk snorkling~~
Tempat ni memang paling puas snorkling... laut tenang n jernih tambah pulak ikan banyak. Kalo korg bagi roti, banyak anak2 ikan dtg kat korg~~


Air jernih


Abang Diver


7.30mlm dah mula BBQ diner... kami bakar ikan2 yg geng lain (geng candat sotong) tangkap masa malam sebelum tu... ermm... rempah utk BBQ nie tak berapa sedap..huhu (banyak komplen lak aku ni)

BbQ Night !!


Sesudah makan kami pun jalan2 tepi laut... ada yang lepak dengar muzik, ada gak yang main poker...hahahaa... malam last la katakan~~ ENJOY je laaa~~~

Besok paginya kami siap2 sebelum 9.30pg, sebab feri sampai dlm 10.30 nak balik ke kuala~~

Sampai kuala kami shoping macam2 sampai tak sedar 100rgt kluar mcm air...hahaha
(ada yang beli lesong lekor, keychain, bantal la...mcm2 la)

Trip kali nie memang enjoy n dah pelan utk next trip !!! Hopefully dapat join lagi next time...ahhaa

P/S : next trip ke Pulau Perhentian lepas Final Exam. Kalo nak join roger la kami2 nie..weeeeeee`~

3 comments:

Nadirah Abdul Mubin said...

ohemji....best nye~~~~~~~~

zmah said...

Bestnya...nak join jugak lah

pika said...

nk ikut gak~!