~NuFFNaNg~

Sunday, April 11, 2010

BuRGer SePAh ?!!!

[10/04/2010]

Dah lame tak jalan malam2. Entah ape mimpi semalam rase nak pekena bUrgEr sEpAh dekat jalan menghala ke Taman T.A.R, Ampang (dah lupe name jalan)

Makan kat situ memang dari dulu sampai sekarang taste die same tak berubah, tp...........
Anda sume tengok sendiri la ~~~

Huhu... nie la rupe bUrgEr nye : ~~~~

Rupenye memikat hati (makin buruk ade la)

Biar pun rupe luarannye tak elok, tapi sedap sampai nak lagi rasenye (semalam je makan dua biji with extra mayonis and chesse)

Biler fikirkan balik teringat orang tua2 penah kate, jangan menilai seseorg berdasarkan luaran tapi kenali dalaman nye dulu ....hehe

P/S : Ade sape2 nak join makan bUrgEr sEpAh dengan aku ke ?!! Gerenti puas hati !!(please call me)

Wednesday, April 7, 2010

K-ON !!! 2nd Season ~~~

[07/04/2010]

Semalam mase tak banyak keje sangat, ade la try usha "website" www.animeseason.com ....
(nie la salah satu tempat nak buang mase selain "website2" lain)

Tak sangka2 !! K-ON!!! dah kuar...haha ... Sugoi nee... (bagus nye)



Tajuk - Go! Go! Maniac
OPENING K-ON!!! 2nd Season... Music layan, ngan suare cute !!! weeeeeee~~

Sinopsis >>>
Ini adalah tahun terakhir di sekolah tinggi bagi Yui Hirasawa (gitar), Ritsu Tainaka (drum), Mio Akiyama (bass), dan Tsumugi Kotobuki (keyboard); ahli pengasas Light Music Club. Bersama dengan ahli junior Azusa mereka Nakano (gitar), mereka menghabiskan hari-hari mereka selepas sekolah di ruangan muzik menikmati teh dan gula-gula, dan berlatih muzik. Di tengah band amalan, persiapan untuk pelaksanaan orientasi mahasiswa baru, kepramukaan bagi ahli baru, dan tanggung jawab pelajar mereka masih punya waktu untuk "After School Tea Time".



Tajuk - Listen!!!
Lagu ENDING pun tangkap layan !!


P/S : Cube layan anime ni pulak la pasnie... haha

Tuesday, April 6, 2010

MyEX-Cleaner ?!!!!

[05/04/2010]

Kerja mule jam 7 ptg.... mcm biase la, cek emel. Ade dapat emel dari orang sane.. dapat emel dari orang sini. Memang waktu kerja ku patut disambut oleh rakan2 ku di UK pada waktu tu. Tapi dimaklumkan yang "depa sume" nie bercuti (sambut Easter-day katenye). Ingat tak la "bz" sgt smlm !?

Sambil melayan mase yang dibuai waktu, tak disedari tetibe ade sorang mamat nie bawak kua "vacuum" dari pantry.
Bajet nak buat keje "part-time" cleaner la agaknye !! hahaha....
Gaye dah ade, mcm nak ganti Makcik Cleaner utk shif malam plak rasenye. hehe...

Nie la orang nye : ~~~~

Rajin orangnye... Untung orang yg jadi bini die...

Buat keje ngan penuh dedikasi !!!!


Pada sape2 yang perlukan Part-time Cleaner ?? Sile ambil dan isi borang exCleaner di kaunter "receptionise" kami di Tingkat 3... hahaha


P/S : Habes la kalo die bace blog nie nnti....kekekeke

Sunday, April 4, 2010

MusiM PaNaS !?!

[04-04-2010]

Sudah 2 bulan kite sume lalui musim panas bersama.. Alhamdulillah, negeri kite walau macam mane pun maseh dituruni hujan biar pun bukan sepanjang mase ( kalo "direct" hujan, tenggelam la KeyEL ni )
Ape kan daya dah musim name nye !! Walau ape pun Ahamdulillah, syukur akan nikmat yang Allah s.w.t berikan !!

Biler berada dalam bilik nie memang agak panas jugak, dapat plak mase tengahari Masyallah...
Tapi semalam waktu ku berjalan2 bersama rakan di LowYat, ku terfikir nak beli kipas (yang sebenar kena paksa) ....hahaha...

Nak tau kipas ape ?!!!!

Ni je yang mampu beli !!
Nak beli aircord tak cukop rezeki nye lagi !! Insyallah !!


Putar la kamu !!
Keluar kan semua haba di ruangan bilik ku ini !!!
Putar !! Putar !!!!


Haha... Kipas mudah alih !! di mane ia berada ?! mesti la disamping lappy ku !!
Kuat jugak la kadar penghasilan angin dan cukop berkesan untuk menghilangkan sedikit keadaan dalam bilik ku ini....hehe

P/S : Apa2 pun thanks Sapaw sebab PAKSA aku beli kipas ni !!!

siPutEh jenGah maSuk umah !!!!

[03-04-2010]

Al-kisah tidur ku yang nyenyak tibe-tibe berakhir dikejutkan dengan derumam periuk di dapur rumah ku... sungguh ku tak larat nak angkat mata ku waktu tu (maklum la lagi 20 minit nk subuh mase tu)

Bunyi tapak kaki menaiki tangga makin mendekati pintu bilik ku.... lalu kedengaran hasil cakaran dan bunyi yang pernah ku dengar.... "MIOW !! MIUAAAAAW !!", bunyi yang datang dari celah pintu bilik ku

"...huish ...ape pulak bunyi nye nie...", hati ku berbisik.

Dan-dan mase tu jgak buka pintu, alih-alih ayah ku berada di depan pintu !!! (terkejut eden)
Abah kate ade kucing masuk rumah. Ku gelak sorang2, ye la.. mane penah kucing berani jejak kaki masuk ke rumah nie !!! (Sebab ibu ku tak suke bela haiwan, bawak masuk dalam rumah tak bagi... huhu)

Ok... dah tu aku pun same2 la join misi menangkap dan halau kucing !!
dah la satu rumah kucing tu berlari berkejaran tak dapat-dapat.. hahaha
Sampai mase kucing tu panik, die terjun masuk belakang dapur yang memang ruang amat padat...


video
Ni la yang sempat rakam


Kucing tu pun mule la berbunyi ala-ala nak manja2 gitu.. rupenye sebab terkepit belakang dapur tu... dah kami tarik la dapur tu... melompat keluar kucing tu... (naseb tak terjah muke aku !!)

Dah sambung balik berlari berkejaran satu rumah... (haish...degil jgak kucing nie)
Abah dah give up dah !! Yang mak-nye (ibu ku) lak suruh cepat2 tangkap pastu naik atas solat !!
huhu... mcmne nak tangkap nie dengan hanye berbekal kan sebatang penyapu..

Akhir sekali kucing tu naik atas dekat bilik aku. Panik la agaknye, meyorok dekat celah monitor buruk yang dah lame berhabuk ..
mase tu bacaan doa dari surau berdekatan dah berkumandang !!
Kucing tu tetibe jadi jinak yang asalnye liar. ( emm...adekah sebab ku berjaya mengusap kepala kucing tu dengan penyapu ku ini ?! )

Wallahualam... kucing tu dah jinak.. Ape lagi, pegang tekuk kucing tu (MAK AIH !!! BERAT JGAK KUCING NI) ...skali tengok kucing tu membunting !!
(mungkin nak cari tempat nak rilek2 kan perut die kot...haha)

Mase nak bawak kucing tu keluar azan mule berkumandang, kucing tu menjadi lebih pendiam... (emm....kenape ek ?! arh malas nak fikir panjang)
Lalu ku bawa dan letak kucing tu keluar...

Haih... kucing !! Naseb Baik waktu subuh, kalo tak dah lame penyapu tu hinggap dekat kepala..

(Pasal kucing pun nak kecoh buat dalam blog !! kan !? )

P/S : korang tak rase pape ke dengan kucing tu sebab jadi pendiam mase azan dilaung !?