~NuFFNaNg~

Thursday, December 23, 2010

Figmaaa !! owhhh Figuraa !! ~ CF (part 3)

18/12/2010

Hukhuk.... Sambung lagi kesah Comic Fiesta 2010 (tak puas lagi nie)

Kali nie nk share kewujudan Figma atau Nendoroid n Figura kat CF tempoh aritu...

Ade banyak yg diorg dah pamerkan... yang cute2 comey2 pun ade tapi ..tapi.....
(mahal sgt nk dibeli)

Orite, tak payah pikir pasal bende tu.....
skrg nie nak share gamba2 figma n figura yg ade kt CF haritu :


Kappa ke nie ???


Kemeko
(dari Kemeko Deluxe!!)

Watak cite ape ek ???
(lupe lagi...aduiii)


Drossel von Flugel atau Hatsume Mickey
(dari Disney's Fireball)


Cloud Strife
(Final Fantasy 7)


Clan Clang
(Macross Frontier)


VF-27 Lucifer
(Macross Frontier)


SMS Macross Quarter
(Macross Frontier)


KOS-MOS
(XenoSaga)


Tapi malang nye Koleksi Gundam takde pulak diorg pamer kali ni.... emm...tahun lepas pun takde Gundam...nape ek ??


P/S : Haih...kalo ade dwet terpijak mase tu bagus....
(=__='') <-- Tahan sabar


CosPlay EPIC~~ CF (part 2)

18/12/2010

Event kali nie memang banyak cosplayer dan crosplayer yang hadir

Penat jugak berjalan dan ambik gamba diorg, sampai lengguh2 lutut ... (tu pun maseh ade banyak gamba yg tak tertangkap)

Check out cosplay diorg yang Gempak !! cool dan comey :

Danbu
(aku panggil die Kotakman)


Watak game MMORPG kot !?
(nampak mcm permaisuri China la)


Kamen Rider KIVA
(Cosplay yang amat kemas)

Lightning
(Final Fantasy 13)

Cosplay yang paling epik !!!
(Sayap die kembang = dgn 10 org yg beratur panjang)


Cik Mea yg Cosplay sbgai Princess Peach
(cute tak ???)


Abg Zul kite ni cosplay sebgai Mafia. . . padahal watak Narumi Sokichi
(Kamen Rider Double / W)


Zero dari Code Geass


DOMO !!!
(tapi coplayer die hilang entah ke mane)

Cosplay yang agak cool

Watak cite ape pun dah lupe...tapi cosplay die memang cool


Kat bawah nie video yg dirakam mase Pertandingan Cosplay dijalankan. . . .
(malang nye bateri lak abes....jadi video sekerat jalan je la yg sempat dirakam)



Cosplay Performance oleh Final Fantasy geng yg <insane>
(gamba ni di ambik mase Pertandingan Cosplay)



P/S : Sebenarnye ada bnyak lagi gamba2 yg nak upload kat sini . . . . Kalo nak usha lagi gamba2 Cosplay diorg nie, anda boleh klik je link di bawah ini . . . .

Link utk Album Part 1 :
http://www.facebook.com/album.php?aid=56438&id=100000192071107

Link utk Album Part 2 :
http://www.facebook.com/album.php?aid=56461&id=100000192071107

Sunday, December 19, 2010

CoMIC FieSTA 2010 !!!! (part 1)

18/12/2010

Pada hari Sabtu yang lepas telah diadakan Comic Fiest dan kali ni pesta komik diadakan di Times Square...

Siape yang tak pegi haritu mmg rugi...ahhaha
<---- lebih2 lg utk otaku

(Jgn merayu mcm dlm Fan-art bawah nie pulak)

Antara Fan-Art yg Dipamerkan
(boleh pasang lagu beggin you ?!)


Antara sebab nye :

~ Ade bnyak Cosplayer dan Crossplayer yg hadir (epic giler!!)
~ Bnyak Doujin, Figma dan Figure yg baru gak ade.... (boleh beli kat booth)
~ Fan Perfomance pun mmg best !!!
~ Mcm2 hadiah utk dimenangi (termasuk PS3 <--- rase nye loan mara sems nie leh beli kot)
~ Dan bla..bla...blaa.....


Pertandingan Cosplay
(StarWars - Saber Brother; rujuk pada gamba)


Ramai jugak pengunjung yang hadir
(terkepit ngan awek pun syok nie)



Daft Punk pun turut hadir dlm acara tersebut buat julung2 kali nye
(cosplay je pun...ahhahaha)


P/S : Dgr khabar Comic Fiest 2011 diorg akan buat pada bulan April... hehe...jadi jgn lepaskan peluang !!!

P/S 2 : ASAL AKU GUNE AYAT SKEMA lak NI ~!~~huahahahahaa

Thursday, December 16, 2010

JaLAn2~~

11/12/2010

Malam minggu dari takde buat ape2, baik pegi jln2

ohohoho.... Malam minggu, mmg bosan kalo takde aktiviti (bkn jenis yang layan TV selalu pun)

Perut pun lapa mase tu... ape lagi angkat kunci - kereta - jalan... (parent ajak makan lua)

mule2 tu plan ajak makan dekat2 je (takde la sampai ke jln semarak pegi nye), maka (broom brroom) makan satay la malam tu dgn gembiranye ~~ (abah siap lap peluh lagi mkn satay)


Dah selasai menjamu selera blurr lagi (sbb nak balik awal sgt)~~~

teruskanlah perjalanan yg lurus selurus-lurusnye... (mak ajak dengar nyanyi2 kat Laman Santai)


Kat sane ade la persembahan dari kumpulan nasyid (
ntah ape name pun tara taw) dgn beberape artis lain (termasuk la Heliza mlm tu)
⊙.☉



Dapat la amik gamba Heliza malam tu....kuikuikui (2 ke 3 lagu je pun)





Persembahan agak lemau.... jadi tak sampai 1jam kmudian beredar la dari situ ~~~ (dah la bosan..giler lak tu...huiyooo ) (╥﹏╥)


P/S : AKU TULIS PANJANG2 NI ade ORG nk BACE ke ?? hahahahhahahaha , , , , , , ,

LiST dAh kUar

16/12/2010

LiST PuN Dah KuaR

Dengan rasminya ingin di war-warkan : LIST kelas utk SEMESTER 4 DAH KUAAAAA !!!!!!!!!


sile klik gamba tersebut utk saiz sebenar


LIST kelas dah kuar tanda nya cuti nak habes (best nye lepak guling2 dekat umah)

Dah boleh buat preparation nak balik study la nampaknya....
tp harap2 subjek semester depan nie mudah siket nak dapat pointer (doa2 la dapat lecture bagus)

A ah kan... siape laa yang sama kelas dgn aku nnti ek ????

ohoho.... esok pulak result EXAM nak kuar...doa2 la dapat 3.00 above...Insyallah

P/S :
tp biler agak2 loan MARA nak dapat ek ...name list dah kuar.... tapi takde name aku pun... huhuhu . . . . . . . PlaN baIk puNye


Monday, December 6, 2010

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/khafidz

Saturday, December 4, 2010

Ke-INgINan MemBUaK2 !!


03/12/2010

KLIMS memang TERBAIK !!!!

Mule2 tak taw pun ade al-kisah MotorShow nie.. ttibe je malam tu tergerak hati nk search info pasal Automotif....

Search punye search dapat la Info yang KLIMS (Kuala Lumpur Internation Motor Show) nak dibuat kat PWTC dlm mase 10 hari dari 3Dis - 12Dis ....(dari tak de keje, baik saye pegi sini...hehe)


Tiket :

AdultsRM15.00RM20.00
Child (aged 12 yrs & below)RM5.00RM5.00
(FREE for children aged 5 & below)
Family Package
RM30.00 per familyRM40 per family
(Husband & Wife with max 5 children aged 12 yrs & below)
StudentRM5.00
(with student ID card / school uniform)
RM20.00
HandicappedComplimentary Entry
(with handicapped card / physically handicapped)
FREE for accompanying person, 1 ticket only

Mase :
Mase KunjunganHari bekerja: 11.00am - 10.00pm
Sabtu dan Ahad: 10.00am - 10.00pm


Selain tu ade jugak cabutan bertuah, kalo naseb baik leh dpt hadiah utama, Toyota Prius...(mmg mimpi la kalo nk dpt buat mase skrg nie)...
Dan dekat setiap booth ade games dorg sendiri...


Perodua Bezza
(tapi dorg nak name lain yang kite tentukan)


Proton TUAH


Ade Showcase dari Lexus
(gaye 'Luxury')


Honda Power Chair
(gune kuase elektrik.. mesra alam la kate kan)


Model yang tersempoi
(uncle nie pun cite2 nak jadi model, tapi tak kesampaian.. usia dah lanjut)


Booth utk BodyKit
(dah lupe jename ape..haha)


Booth Ducati


Bagi mereka freelance photographer... dekat sane ade kontest photographic model2 kereta, dan gamba yang paling menarik boleh menang wang tunai RM5000...huhu (kalo aku ade DSLR kn best ....huhu)

Model utk Booth Toyota
(cun tak gamba nie...huhu)



Booth Jename Chery


Kalo yang bawak anak2 tu boleh la bawak jumpe dng Bumblee Bee (Transformer) dan Batman (ade jadual mase nye...kua pun 30 minit sekali)

Bumblee Bee
(Chevrolet Camaro ade kat dpn)


Antara booth paling layan (nie bagi saye la) booth Honda, booth Perodua dan Proton, booth Toyota... Lagi pun sbb booth2 dorg ade lucky draw...
'Be Alert n Caution' biler ade kat sane sbb lucky draw ade setiap mase~~


P/s : bagi yg nak cuci mata tu sila2 la ke sane yew...kahkahkahkah



For more picture :

Thursday, December 2, 2010

PengHayatAn...............





01/12/2010

Waktu cuti2 ni bosan jugak kalo tak ade ape-ape pengisian atau aktiviti....
Cuti Semester kali nie ku tak berkeje... (
biasenye ku akan cari keje...tak kire la dgn kilang mane2 pun)

Jadi nak kate asyik berguling2 kat atas biease la cuti2 nie kan.... Bangun pun kadang2 lewat... (
HP letak sblh telinga pun leh tak dgr)

Alkisah nye......

Mak ku ajak la diri nie pergi tgk teater dan semestinye teater yg BOX OFFICE skrg nie ;
NATRAH (ulangan atas permintaan ramai)



agak lame jugak la ku tak pegi tgk teater... rase2 ade nak dekat setahun setengah... (
mungkin)

ramai jugak yang datang menonton mlm tu...

Jalan cerite nye berasaskan kisah benar yang berkisahkan tentang :~


Maria Hertogh adalah gadis keturunan Belanda yang diserahkan oleh ibunya, Adeline dan neneknya, Nor Louisenya kepada Che Aminah untuk dipelihara tanpa pengetahuan bapanya Sarjan Adrianus Petrus Hertogh kerana telah ditawan tentera Jepun. Maria Hertogh diberi nama Natrah dan hidup dalam suasana dan pendidikan Islam.

Sarjan Hertogh dibebaskan selepas Hiroshima dan Nagasaki dibom dengan bom atom oleh Amerika, dia balik ke Bandung, Jawa dan mencari anaknya Natrah. Natrah ditemui oleh Arthur Locke, Penasihat British di Terengganu sewaktu pertunjukan senaman di padang Sekolah Perempuan Melayu Chukai. Che Aminah membawa Natrah ke Singapura atas perancangan dan muslihat Sarjan Hertogh.

Berlaku perebutan hak penjagaan antara Che Aminah dan ibu bapa Natrah di Belanda. Che Aminah yang diwakili peguam bela Encik Ahmad Ibrahim, menang kes rayuannya dan Natrah dikeluarkan daripada York Hill. Kerana takut peristiwa berulang, Natrah dikahwinkan dengan Cikgu Mansor Adabi secara nikah gantung di rumah bapa angkat Mansor Adabi iaitu En. M.A.Majid di 139, Seranggoon Road, Singapura.

Ketika ini Natrah berusia 13 tahun tetapi susuk tubuhnya besar. Usia Mansor Adabi 22 tahun. Dalam Undang-Undang Syariah Islam, perempuan umur 13 tahun dibenarkan kahwin tetapi mengikut undang-undang Belanda, seorang anak yang berusia 16 tahun ke bawah, bapanya berhak menentukan kehidupannya..

Konflik agama dan isu penjagaan yang telah menyebabkan terjadinya rusuhan di Singapura.


Dalam teater ini telah banyak menimbulkan soal Agama dan Bangsa...

  • membincangkan soal akidah apebile Natrah dibawak balek ke Belande
  • jugak semangat masyarakat Tanah Melayu yg prihatin ngan kejadian tersebut (sampai ade babak rusuhan)
Gambar nie sempat amik sblm tearter tamat....huhu (segan gak nak bawak kua kamera)

Tapi dari mule sampai ke penamat, jalan penceritaan mmg terbaik... ade scene yang agak 'humor' (
mase Remy Ishak menari Lambak + Hindustan ...Klakar giler) ade jugak scene yang sedey rase nye...

P/s : Dah habes tgk teater tu dlm hati aku asik membuak2 semangat jiwa Agama dan Bangse.... tp balek tu pekena sat kat kdai soto dpn ampang point...huhu... ShoDAP ...nyum2 !!


*sumber dari http://www.istanabudaya.gov.my/teater_natrah*

Wednesday, December 1, 2010

~~ WAaaHHHhh !!! Ape khabar sume !!

Lama dah tak 'update' blog.

First of all, Assalamualaikum n hye kwn2 lame n yg baru nk jenguk blog nie... (aloya~aloya~)

hahaha..... sekali bukak, dah naik bersarang tempat nie...ade gak link yg dah tak leh pakai...(aduhhh) ahhaha...

Biase la orang tgh cari ilmu kadang2 tak ade mase lapang sangat nak blogging.....
<seyes tak de weyh aritu... (T~T) >


Ini 'PROJEK' yg tgh ktorg usahakan :p


Naseb la skrg tgh cuti, ade jugak mase lapang nak 'blogging' ...haha

Anyway, i'll start to blogging as normal...Starting from~~ NOW !!!

P/s : fuhhh...nak kena luangkan bnyk mase 'maintanance' menatang nie...kuikuikuikui

Monday, July 19, 2010

~PiLiiHanKu~

11/07/2010

Lokasi : Sg Pusu, Gombak

Alhamdulillah~~ Fuhhhhh....

Dah lame tak update blog... busy sgt biler dah masuk U ni...haha
Bnyak jugak dokumen yg nk disediakan utk pendaftaran dgn masalah pengesahan lg... fuhhh...

Waktu pendaftaran... ramai yg bwk dokumen tak lengkap...huhu

Seminggu orentasi... dan nie la orentasi yg takde 'ragging' 1st time dlm idup aku...haha

Waktu orentasi.... (mcm bdk2 pelatih kan ??)

Waktu orentasi kami sume tak leh bawak handset (tapi ade jgak yg sorok2 bwk...hehe)
Mase orentasi mmg 'pack' tapi takde 'ragging' ngan tema "L0V3 4 AlL" ....heee

Dorg bnyak utama kan waktu solat....huhu
Aktiviti sume nye ringan2 je....


~~~ Dah abes Orentasi ~~~

Jadual pun dah kuar.>>>
Dgn jadual 'pack' giler....dgn kelas bertabur (pecah kelas, tak dduk dgn membe satu koz)
Biler takde kelas, memang borink tahap gaban (sebab tak taw nak buat ape)

P/S : Ku telah memilih utk masuk UNiKL setelah berpikir berkali2.... ini lah pilihan terbaik !!!
atas berkat mak ayah... Alhamdulillah~~


Saturday, June 26, 2010

DiL~L3Ma !!!!!!!

18/06/2010

Lokasi : RumahKu SyurgaKu~~ hee

Diri menanti penentuan keputusan UPU..... Tempat manekah yang diriku bakal dicampak ?!
Saat 12 tghmlm telah tibe. Rase bengang tak terhingga menyirap jiwa ku (sbb tenet slow, satu lg sbb website UPU 'lagging' giler)

Hampir 2jam ku menanti website tersebut 'load complete', lalu ku masukkan kate laluan Ku (no.IC)
Tidak ku sangke lame lg nk kena tggu (slow giler....waaaaaaaaa !!!) Tapi sabar je la... sebabkan nak taw akan keputusan yg bakal diterima...hee

Sekali page tersebut telah 'fully loaded', dengan Gumbira tak terhingga nye ku mendapati diri ku dicampak ke UNIMAS (Masyallah...jauh giler ~~~ ke Sarawak aku di buat nye)

Dan bermule la episod dilemaKu....huuu

Sbb nye sblm nie dah dpt keputusan sambung belajar ke IPTS, UNIKL (BMI) dpt 'course' Mobile Communication
Tapi skrg nie dpt IPTA, UNIMAS 'course' Telco Engineer...huu

Mane satu nak pegi nie ??!
Antara yg terlintas dlm fikiran mase tu :


~ UNIMAS jauh tp 'under' kerajaan, jadi kos yuran ngan pembayaran mmg rendah

~ UNIKL lak dekat tp dlm swasta, jadi kos nye mahal sket pastu biaya yuran sendiri (tp rase berbaloi kot...sbb 'course' nye agak advance dari telco engineer...emmm !?)

Dah tu sampai skrg maseh lg dilema...haha
Hanye berserah pada Tuhan utk beri petunjuk je skrg nie...Insyallah

P/S : ape pendapat korunk lak ??? ade ape2 pendapat tak, tolong 'share' ?!

Thursday, June 17, 2010

pLaT !??

13/06/2010

Lokasi : Melake

Ni la hari yang agak double trouble jgak la, sbb nye nak kena pegi dua buah umah (yg satu umah pak sedara ku dan satu lg umah nenek ku)
Pegi sane tumpang la Makcik aku.

Dua2 rumah nie buat 'BIG EVENT' ...
Yang satu buat majlis Pertunangan (umah pak sedara), yg satu lg Abg ku bersanding (umah nenek)

Perjalanan tu mmg la jauh dari KeyEL ke Seremban (Ampangan) pastu ke Tangkak...haha

Dah selesai balik dari majlis2 sume tu ktorg pun lalu la ikot jln lame....
singgah la kjap kt kedai 'CoCoNut ShakE' ....

Mase nak balik tu ttbe terperasan suatu kelainan pada kete Makcik ku

Nak taw ape yg jadi ?!

Teliti la ape yg ade dlm gamba nie :~

errr...........plat patah ??!

Dah mcm org tuwe yg kehilangan gigi lak .....huhu

Ntah biler mase plat tu tercabut / patah pun Wallahualam.....
taw2 dah jd mcmnie.... emm...MAGNIFICENT !!
Rupenye sepanjang perjalanan nie mmg xde no.plat la kire nye ?? (ntah tercicir kt mne gak nye, kot tgh highway x taw la plak...hehe)

Tapi tak pe la jgak, sbb kalo polis buat cek pun plat blkg yg paling utama ...hehe

P/S : Yg kesah plat nie tak taw la ape ringkasan nk letak dah.....hukhuk...
Argh~~ yg penting pandu pelahan jiwa selamat !!! <---(Pesanan khas dari Kementerian Kerjaraya)


Tuesday, June 15, 2010

ShAKe !! ShaKE it !! ShAkE !!

13/06/2010

Lokasi : Klebang, Melake

Balik je dari umah org kenduri, gune lak jalan lame dalam perjalanan balik

Lalu la jalan kampung (nuju ke Ayer Keroh).
Dah penat berjalan dalam pekan Melake
(dalam kete pun leh penat kn ??), ktorg pun plan nak gi minum/makan kat kedai Coconut Shake kat Klebang

Dgr kate kedai tu agak popular. Mule operasi dari pukul 4ptg sampai la sblm 7 ptg (tutup kedai)

Sampai je kat situ pertama skali jalan kat situ memang "jem nanas" (sbb banyak kete berenti tepi jalan ~~ ggu lalu lintas)
Keduanye, pegi je kat kedai tu memang penuh ngan manusia (sampai tempat duduk pun tak ade dah) ...nak dapatkan tempat duduk pun kena tunggu berjam jgak la... haha
Ketiganye, org berbaris panjang (dorg sume nie yang bungkus nak bwk balek )

Menu yang ade kat situ : Nasi lemak, Coconut Shake (normal) ngan Coconut Shake Special (ngan aiskrim)

Layan~~~~ Slurpppppppp~~
(Ni aku order yg special punye)

Harga lak memang berpatutan berbanding Coconut Shake kat KeyEL (mahal dow, dpt lak kat KLCC 5henget tanpa aiskrim)

Kat sini harge nye mule dari rm1.50 (normal) ngan rm2.00 (special with aiskrim)

Memang layan la Coconut Shake ngan Nasi Lemak (pedas giler walaupun sambal sket)

P/S : Jadi nti sape2 yang turun Melake jgn la lupe singgah kejap kt Klebang pekena CoConUt ShaKe !!!

StyLO Mo0D !!!

05/06/2010

Lokasi : Bukit Bintang

Perasaan rase semak mulai terasa !!

Entah mcmne rase nak potong rambut lak hari tu....
(tp gaji blom dpt lg mase nie)

Lalu ku berfikir mencari kedai2 yg agak murah dan bepatutan. Kalo agak kat kedai ane mai kena charge rm8 - rm10 ... agak tak berbaloi la jgak...

Maka aku pun mule berjalan2 ke pekan
(cewahhh....pekan2, last2 gi bandar)
Teringat la kat satu kedai kat Bukit Bintang nie... sebab dlu ade membe ajak pegi gunting kat sane... (stylo milo jgak la mamat tu)

Kedainye memang dekat ngan area2 bank dpn Bintang Walk...hehe
Masuk je kedai tu terus buat pembayaran : Rm7.00 sahaje
(utk Haircut)

Aku mintak die potong pendek ngan sloping yg sederhana pendek.....
Mcm tak di sangke, bayar 7henget pn leh dpt cuci dan basuh rambut
(mane leh dpt mcmnie kat kedai ane)
Ni la Hairstyle baru aku....~~wink wink ^^

Dari pandangan sisi nye....cukop kemas (perhg!! ayat aku ke ni)

Memang agak puas la jgak layanan kt situ...hehe
Kire nye diorg yg keje dalam kedai tu sume nye student2 blake, dan diorg slalu mintak tnjuk penasihat diorg kalo ade pape yg tak kena ngan hair style yg kite mintak ...hehe

Memang selesa la gunting rambut kt situ... rase mcm rambut nie tak ade langsung pn ade ...hahahahahhaa.....

P/S : lain kali leh ajak membe2 gi gunting kat sane ~~ ade sape2 nak join ??~~