~NuFFNaNg~

Thursday, December 23, 2010

Figmaaa !! owhhh Figuraa !! ~ CF (part 3)

18/12/2010

Hukhuk.... Sambung lagi kesah Comic Fiesta 2010 (tak puas lagi nie)

Kali nie nk share kewujudan Figma atau Nendoroid n Figura kat CF tempoh aritu...

Ade banyak yg diorg dah pamerkan... yang cute2 comey2 pun ade tapi ..tapi.....
(mahal sgt nk dibeli)

Orite, tak payah pikir pasal bende tu.....
skrg nie nak share gamba2 figma n figura yg ade kt CF haritu :


Kappa ke nie ???


Kemeko
(dari Kemeko Deluxe!!)

Watak cite ape ek ???
(lupe lagi...aduiii)


Drossel von Flugel atau Hatsume Mickey
(dari Disney's Fireball)


Cloud Strife
(Final Fantasy 7)


Clan Clang
(Macross Frontier)


VF-27 Lucifer
(Macross Frontier)


SMS Macross Quarter
(Macross Frontier)


KOS-MOS
(XenoSaga)


Tapi malang nye Koleksi Gundam takde pulak diorg pamer kali ni.... emm...tahun lepas pun takde Gundam...nape ek ??


P/S : Haih...kalo ade dwet terpijak mase tu bagus....
(=__='') <-- Tahan sabar


CosPlay EPIC~~ CF (part 2)

18/12/2010

Event kali nie memang banyak cosplayer dan crosplayer yang hadir

Penat jugak berjalan dan ambik gamba diorg, sampai lengguh2 lutut ... (tu pun maseh ade banyak gamba yg tak tertangkap)

Check out cosplay diorg yang Gempak !! cool dan comey :

Danbu
(aku panggil die Kotakman)


Watak game MMORPG kot !?
(nampak mcm permaisuri China la)


Kamen Rider KIVA
(Cosplay yang amat kemas)

Lightning
(Final Fantasy 13)

Cosplay yang paling epik !!!
(Sayap die kembang = dgn 10 org yg beratur panjang)


Cik Mea yg Cosplay sbgai Princess Peach
(cute tak ???)


Abg Zul kite ni cosplay sebgai Mafia. . . padahal watak Narumi Sokichi
(Kamen Rider Double / W)


Zero dari Code Geass


DOMO !!!
(tapi coplayer die hilang entah ke mane)

Cosplay yang agak cool

Watak cite ape pun dah lupe...tapi cosplay die memang cool


Kat bawah nie video yg dirakam mase Pertandingan Cosplay dijalankan. . . .
(malang nye bateri lak abes....jadi video sekerat jalan je la yg sempat dirakam)

video

Cosplay Performance oleh Final Fantasy geng yg <insane>
(gamba ni di ambik mase Pertandingan Cosplay)



P/S : Sebenarnye ada bnyak lagi gamba2 yg nak upload kat sini . . . . Kalo nak usha lagi gamba2 Cosplay diorg nie, anda boleh klik je link di bawah ini . . . .

Link utk Album Part 1 :
http://www.facebook.com/album.php?aid=56438&id=100000192071107

Link utk Album Part 2 :
http://www.facebook.com/album.php?aid=56461&id=100000192071107

Sunday, December 19, 2010

CoMIC FieSTA 2010 !!!! (part 1)

18/12/2010

Pada hari Sabtu yang lepas telah diadakan Comic Fiest dan kali ni pesta komik diadakan di Times Square...

Siape yang tak pegi haritu mmg rugi...ahhaha
<---- lebih2 lg utk otaku

(Jgn merayu mcm dlm Fan-art bawah nie pulak)

Antara Fan-Art yg Dipamerkan
(boleh pasang lagu beggin you ?!)


Antara sebab nye :

~ Ade bnyak Cosplayer dan Crossplayer yg hadir (epic giler!!)
~ Bnyak Doujin, Figma dan Figure yg baru gak ade.... (boleh beli kat booth)
~ Fan Perfomance pun mmg best !!!
~ Mcm2 hadiah utk dimenangi (termasuk PS3 <--- rase nye loan mara sems nie leh beli kot)
~ Dan bla..bla...blaa.....


Pertandingan Cosplay
(StarWars - Saber Brother; rujuk pada gamba)


Ramai jugak pengunjung yang hadir
(terkepit ngan awek pun syok nie)



Daft Punk pun turut hadir dlm acara tersebut buat julung2 kali nye
(cosplay je pun...ahhahaha)


P/S : Dgr khabar Comic Fiest 2011 diorg akan buat pada bulan April... hehe...jadi jgn lepaskan peluang !!!

P/S 2 : ASAL AKU GUNE AYAT SKEMA lak NI ~!~~huahahahahaa

Thursday, December 16, 2010

JaLAn2~~

11/12/2010

Malam minggu dari takde buat ape2, baik pegi jln2

ohohoho.... Malam minggu, mmg bosan kalo takde aktiviti (bkn jenis yang layan TV selalu pun)

Perut pun lapa mase tu... ape lagi angkat kunci - kereta - jalan... (parent ajak makan lua)

mule2 tu plan ajak makan dekat2 je (takde la sampai ke jln semarak pegi nye), maka (broom brroom) makan satay la malam tu dgn gembiranye ~~ (abah siap lap peluh lagi mkn satay)


Dah selasai menjamu selera blurr lagi (sbb nak balik awal sgt)~~~

teruskanlah perjalanan yg lurus selurus-lurusnye... (mak ajak dengar nyanyi2 kat Laman Santai)


Kat sane ade la persembahan dari kumpulan nasyid (
ntah ape name pun tara taw) dgn beberape artis lain (termasuk la Heliza mlm tu)
⊙.☉



Dapat la amik gamba Heliza malam tu....kuikuikui (2 ke 3 lagu je pun)





Persembahan agak lemau.... jadi tak sampai 1jam kmudian beredar la dari situ ~~~ (dah la bosan..giler lak tu...huiyooo ) (╥﹏╥)


P/S : AKU TULIS PANJANG2 NI ade ORG nk BACE ke ?? hahahahhahahaha , , , , , , ,

LiST dAh kUar

16/12/2010

LiST PuN Dah KuaR

Dengan rasminya ingin di war-warkan : LIST kelas utk SEMESTER 4 DAH KUAAAAA !!!!!!!!!


sile klik gamba tersebut utk saiz sebenar


LIST kelas dah kuar tanda nya cuti nak habes (best nye lepak guling2 dekat umah)

Dah boleh buat preparation nak balik study la nampaknya....
tp harap2 subjek semester depan nie mudah siket nak dapat pointer (doa2 la dapat lecture bagus)

A ah kan... siape laa yang sama kelas dgn aku nnti ek ????

ohoho.... esok pulak result EXAM nak kuar...doa2 la dapat 3.00 above...Insyallah

P/S :
tp biler agak2 loan MARA nak dapat ek ...name list dah kuar.... tapi takde name aku pun... huhuhu . . . . . . . PlaN baIk puNye


Monday, December 6, 2010

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/khafidz

Saturday, December 4, 2010

Ke-INgINan MemBUaK2 !!


03/12/2010

KLIMS memang TERBAIK !!!!

Mule2 tak taw pun ade al-kisah MotorShow nie.. ttibe je malam tu tergerak hati nk search info pasal Automotif....

Search punye search dapat la Info yang KLIMS (Kuala Lumpur Internation Motor Show) nak dibuat kat PWTC dlm mase 10 hari dari 3Dis - 12Dis ....(dari tak de keje, baik saye pegi sini...hehe)


Tiket :

AdultsRM15.00RM20.00
Child (aged 12 yrs & below)RM5.00RM5.00
(FREE for children aged 5 & below)
Family Package
RM30.00 per familyRM40 per family
(Husband & Wife with max 5 children aged 12 yrs & below)
StudentRM5.00
(with student ID card / school uniform)
RM20.00
HandicappedComplimentary Entry
(with handicapped card / physically handicapped)
FREE for accompanying person, 1 ticket only

Mase :
Mase KunjunganHari bekerja: 11.00am - 10.00pm
Sabtu dan Ahad: 10.00am - 10.00pm


Selain tu ade jugak cabutan bertuah, kalo naseb baik leh dpt hadiah utama, Toyota Prius...(mmg mimpi la kalo nk dpt buat mase skrg nie)...
Dan dekat setiap booth ade games dorg sendiri...


Perodua Bezza
(tapi dorg nak name lain yang kite tentukan)


Proton TUAH


Ade Showcase dari Lexus
(gaye 'Luxury')


Honda Power Chair
(gune kuase elektrik.. mesra alam la kate kan)


Model yang tersempoi
(uncle nie pun cite2 nak jadi model, tapi tak kesampaian.. usia dah lanjut)


Booth utk BodyKit
(dah lupe jename ape..haha)


Booth Ducati


Bagi mereka freelance photographer... dekat sane ade kontest photographic model2 kereta, dan gamba yang paling menarik boleh menang wang tunai RM5000...huhu (kalo aku ade DSLR kn best ....huhu)

Model utk Booth Toyota
(cun tak gamba nie...huhu)



Booth Jename Chery


Kalo yang bawak anak2 tu boleh la bawak jumpe dng Bumblee Bee (Transformer) dan Batman (ade jadual mase nye...kua pun 30 minit sekali)

Bumblee Bee
(Chevrolet Camaro ade kat dpn)


Antara booth paling layan (nie bagi saye la) booth Honda, booth Perodua dan Proton, booth Toyota... Lagi pun sbb booth2 dorg ade lucky draw...
'Be Alert n Caution' biler ade kat sane sbb lucky draw ade setiap mase~~


P/s : bagi yg nak cuci mata tu sila2 la ke sane yew...kahkahkahkah



For more picture :

Thursday, December 2, 2010

PengHayatAn...............





01/12/2010

Waktu cuti2 ni bosan jugak kalo tak ade ape-ape pengisian atau aktiviti....
Cuti Semester kali nie ku tak berkeje... (
biasenye ku akan cari keje...tak kire la dgn kilang mane2 pun)

Jadi nak kate asyik berguling2 kat atas biease la cuti2 nie kan.... Bangun pun kadang2 lewat... (
HP letak sblh telinga pun leh tak dgr)

Alkisah nye......

Mak ku ajak la diri nie pergi tgk teater dan semestinye teater yg BOX OFFICE skrg nie ;
NATRAH (ulangan atas permintaan ramai)



agak lame jugak la ku tak pegi tgk teater... rase2 ade nak dekat setahun setengah... (
mungkin)

ramai jugak yang datang menonton mlm tu...

Jalan cerite nye berasaskan kisah benar yang berkisahkan tentang :~


Maria Hertogh adalah gadis keturunan Belanda yang diserahkan oleh ibunya, Adeline dan neneknya, Nor Louisenya kepada Che Aminah untuk dipelihara tanpa pengetahuan bapanya Sarjan Adrianus Petrus Hertogh kerana telah ditawan tentera Jepun. Maria Hertogh diberi nama Natrah dan hidup dalam suasana dan pendidikan Islam.

Sarjan Hertogh dibebaskan selepas Hiroshima dan Nagasaki dibom dengan bom atom oleh Amerika, dia balik ke Bandung, Jawa dan mencari anaknya Natrah. Natrah ditemui oleh Arthur Locke, Penasihat British di Terengganu sewaktu pertunjukan senaman di padang Sekolah Perempuan Melayu Chukai. Che Aminah membawa Natrah ke Singapura atas perancangan dan muslihat Sarjan Hertogh.

Berlaku perebutan hak penjagaan antara Che Aminah dan ibu bapa Natrah di Belanda. Che Aminah yang diwakili peguam bela Encik Ahmad Ibrahim, menang kes rayuannya dan Natrah dikeluarkan daripada York Hill. Kerana takut peristiwa berulang, Natrah dikahwinkan dengan Cikgu Mansor Adabi secara nikah gantung di rumah bapa angkat Mansor Adabi iaitu En. M.A.Majid di 139, Seranggoon Road, Singapura.

Ketika ini Natrah berusia 13 tahun tetapi susuk tubuhnya besar. Usia Mansor Adabi 22 tahun. Dalam Undang-Undang Syariah Islam, perempuan umur 13 tahun dibenarkan kahwin tetapi mengikut undang-undang Belanda, seorang anak yang berusia 16 tahun ke bawah, bapanya berhak menentukan kehidupannya..

Konflik agama dan isu penjagaan yang telah menyebabkan terjadinya rusuhan di Singapura.


Dalam teater ini telah banyak menimbulkan soal Agama dan Bangsa...

  • membincangkan soal akidah apebile Natrah dibawak balek ke Belande
  • jugak semangat masyarakat Tanah Melayu yg prihatin ngan kejadian tersebut (sampai ade babak rusuhan)
Gambar nie sempat amik sblm tearter tamat....huhu (segan gak nak bawak kua kamera)

Tapi dari mule sampai ke penamat, jalan penceritaan mmg terbaik... ade scene yang agak 'humor' (
mase Remy Ishak menari Lambak + Hindustan ...Klakar giler) ade jugak scene yang sedey rase nye...

P/s : Dah habes tgk teater tu dlm hati aku asik membuak2 semangat jiwa Agama dan Bangse.... tp balek tu pekena sat kat kdai soto dpn ampang point...huhu... ShoDAP ...nyum2 !!


*sumber dari http://www.istanabudaya.gov.my/teater_natrah*

Wednesday, December 1, 2010

~~ WAaaHHHhh !!! Ape khabar sume !!

Lama dah tak 'update' blog.

First of all, Assalamualaikum n hye kwn2 lame n yg baru nk jenguk blog nie... (aloya~aloya~)

hahaha..... sekali bukak, dah naik bersarang tempat nie...ade gak link yg dah tak leh pakai...(aduhhh) ahhaha...

Biase la orang tgh cari ilmu kadang2 tak ade mase lapang sangat nak blogging.....
<seyes tak de weyh aritu... (T~T) >


Ini 'PROJEK' yg tgh ktorg usahakan :p


Naseb la skrg tgh cuti, ade jugak mase lapang nak 'blogging' ...haha

Anyway, i'll start to blogging as normal...Starting from~~ NOW !!!

P/s : fuhhh...nak kena luangkan bnyk mase 'maintanance' menatang nie...kuikuikuikui